Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Προς Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου.


Προς τον
Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου.

κοιν. κ. Λ. Παπαδήμο   -   Πρωθυπουργό 
         Πρόεδρο της Bουλή των  Ελλήνων  
         Αρχηγούς Κομμάτων
         Υπουργό Οικονομικών 
         Άπαντα  τα Ναυτικά  Σωματεία
         Άπαντα Σωματεία Συνταξιούχων
         Π.Ν.Ο.
         Ν.Α.Τ.
         Οίκος  Ναύτου

Κύριε Υπουργέ,

                         Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις σας, εσάς προσωπικά και των ομοτραπεζών σας στα θέματα των μειώσεων των συντάξεών μας,  αλλά και του τ. Υφυπουργού στα θέματα  Ναυτιλίας κ. Άδωνη Γεωργιάδη ότι δεν θα θιγούν περαιτέρω οι συντάξεις μας, δυστυχώς για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι ο κλάδος μας, η τάξη μας εξαπατήθηκε οικτρά αφού όπως γνωρίζετε πολύ καλά οι συντάξεις μας μειώνονται για μια ακόμη φορά κατά 7%.

     Μια εκ νέου μείωση που εμείς οι Έλληνες Συνταξιούχοι Πλοίαρχοι και γενικά ο κλάδος των Ναυτικών προσφέραμε όσο ουδείς άλλος κλάδος στην Οικονομία της πατρίδας αλλά και γενικότερα, την θεωρούμε απολύτως βάρβαρη ανάλγητη και έξω από κάθε έννοια δικαίου, όσο επίσης, μιας απίστευτης αχάριστης συμπεριφοράς για όλα αυτά τα οποία έχουμε προσφέρει στο Ελληνικό Έθνος.

    Είναι γνωστό κ. Υπουργέ οι περικοπές οι οποίες μέχρι στιγμής έχουμε υποστεί όπως 13η και 14η σύνταξη, η Εισφορά Αλληλεγγύης (6-14%) το πρόσθετο χαράτσι στους Συνταξιούχους κάτω των 60 ετών (6-10%), περικοπή 20% στις συντάξεις πάνω από 1.200 ευρώ, πρόσθετη περικοπή των επικουρικών



συντάξεων κατά 15% - 20%, κατάργηση του Ν. 3075/2002 (αναπροσαρμογή συντάξεων Ν.Α.Τ. με βάση την Σ.Σ.Ε. της Ακτοπλοΐας και που έρχεται σήμερα,  μετά  την  χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, να μειωθούν εκ νέου κατά 7% αναδρομικά από την αρχή του χρόνου.

Θεωρούμε ότι η νέα αυτή περικοπή των συντάξεών μας, κυρίων και επικουρικών μας οδηγούν σε επίπεδο φτώχειας με τριτοκοσμικό βιοτικό επίπεδο, παρ’ ότι έχουμε καταβάλει σε όλη την επαγγελματική μας ζωή υψηλότατες ασφαλιστικές εισφορές και μάλιστα σε συνάλλαγμα.

Δυστυχώς σήμερα, αυτήν την τεράστια προσφορά μας την εισπράττουμε με κατακρεουργημένη σύνταξη, αγνοώντας εσείς, οι κρατούντες, ηθελημένα ή αθέλητα όλα αυτά που έχουμε προσφέρει αλλά και την ιδιαιτερότητα  του Ναυτικού Επαγγέλματος που φαντάζομαι ότι γνωρίζεται άριστα.

Κύριε Υπουργέ,

      Σας υπενθυμίζουμε το απάνθισμα του αρχαίου επικού ποιητή Μένανδρου.
«Αχάριστος όστις ευ παθών αμνημονεί.» (Αχάριστος είναι αυτός που λησμονεί, ότι κάποτε ευεργετήθηκε.)
Προφανώς λοιπόν όλα αυτά που έχουμε προσφέρει τα έχετε λησμονήσει.

- Ειλικρινά λυπούμαστε και μας θλίβει αυτή η αχάριστη συμπεριφορά όλων υμών.

Μας θλίβει διότι έτσι απαξιώνετε το περήφανο και προσοδοφόρο επάγγελμα του Ναυτικού.

Κύριε  Υπουργέ,
                  Τα όρια της αντοχής μας έχουν εξαντληθεί αδυνατώντας  να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα χτυπώντας αρκετές φορές κόκκινο.
Επιτέλους σταματήστε να αντιμετωπίζετε κατ’ αυτόν τον τρόπο τον Έλληνα Απόμαχο Ναυτικό και μη μας οδηγείτε σε  έναν υπέρτατο ανένδοτο αγώνα με άγνωστα αποτέλεσμα.
Για το Δ.Σ. Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν.
Ο Γεν. Γραμματέας                     Ο Πρόεδρος
Καπετάν Δημ. Μηνδρινός           Καπετάν Γεωρ. Δεωνάς


Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

‘’Εσω έτοιμοι’’ για Αγώνες αν υλοποιηθούν


Στην ιστοσελίδα του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (Ν.Α.Τ.) αναφέρουν τα εξής.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ./ΝΑΤ της 16/02/2012
Από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μέχρι στιγμής, έχει περιέλθει σε γνώση μας η μείωση των συντάξεων των ασφαλισμένων στο ΝΑΤ κατά 7%. Αισθανόμενα την υποχρέωση να σας υπενθυμίσουμε ότι αυτή η μείωση εφόσον υλοποιηθεί και κατόπιν των προηγούμενων σημαντικών μειώσεων των συνταξιούχων μας  που έχουν ήδη επέλθει, οι άνθρωποι αυτοί περιέρχονται σε δεινότατη οικονομική κατάσταση. Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για ανθρώπους απόμαχους σκληρής θαλάσσιας υπηρεσίας που ξεπερνούν με τα παραπάνω μέτρα τα όρια της αντοχής τους.
‘’Ζητούμε θερμά την επανεξέταση του ζητήματος της περικοπής των ήδη χαμηλών συντάξεων τους και την αποτροπή περαιτέρω μείωσης.’’