Τρίτη 27 Μαρτίου 2012


Προς  όλα τα Πολιτικά Κόμματα
και Μ.Μ.Ε.



Κύριοι,

               Οι εργαζόμενοι, αλλά ειδικότερα οι συνταξιούχοι Ναυτικοί δέχονται ένα καταιγισμό «μέτρων» περικοπών συντάξεων κυρίων και επικουρικών που λαμβάνονται στο όνομα δήθεν της σωτηρίας της χώρας και της εξόδου από την ύφεση και το οικονομικό τέλμα, στο οποίο άλλοι οδήγησαν και όχι βέβαια εμείς οι απόμαχοι της θάλασσας και την αποκοτιάς, θυσιάζοντας μια ζωή ολόκληρη για το μεγαλείο της πατρίδας.

   Δυστυχώς  για μια ακόμη φορά διαπιστώνεται η ανάλγητη και απάνθρωπη περικοπή των συντάξεών μας με το νέο μειωτικό χαράτσι του 7% επί του συνολικού ποσού. Συνολικά φθάσαμε στο μείον 40% των συντάξεων μας.
Μείωση έχουν υποστεί και οι επικουρικές συντάξεις μας.

    Επίσης, η επιδείνωση του επιπέδου της παρεχόμενης Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ημών και των οικογενειών μας και η επαπειλούμενη ένταξή του Οίκου Ναύτου στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από 01/04/2012  ο οποίος μέχρι σήμερα μας εκάλυπτε ιατροφαρμακευτικά μας έχει οδηγήσει κυριολεκτικά σε απόγνωση.

Κύριοι,
    
             Δεν είναι δυνατόν εμείς οι συνταξιούχοι να σηκώσουμε το βάρος της Οικονομικής κρίσης στην οποία έφτασε η χώρα από λανθασμένους χειρισμούς όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, με αποτέλεσμα την εξαθλίωση και την περιθωριοποίηση της κοινωνικής μας υπόστασης.
 Έφτασε πλέον ο «κόμπος στο χτένι» και δεν θα ανεχτούμε το «πετσόκομμα» των κατακτήσεών μας, για τις οποίες χρειάστηκαν σκληροί αγώνες  και θυσίες πολλών δεκαετιών για να φθάσουμε στον Ν. 3075/2002 και φυσικά θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο και τρόπο προκειμένου να σταματήσει η προσπάθεια εξαφάνισης ενός κλάδου που έχει εισφέρει, κατά παγκόσμια αναγνώριση το πολύτιμο Ναυτιλιακό Συνάλλαγμά του, όπως επίσης και η πλήρης καταρράκωση της αξιοπρέπειας του  Έλληνα Ναυτικού.

 Για την Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν.

 Ο Γεν. Γραμματέας                Ο Πρόεδρος

 capt. Δημ. Μηνδρινός           capt. Γεώρ. Δεωνάς