Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Ε.Ν., Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2016


ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Ε.Ν., Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2016


ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Ε.Ν., Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2016


http://pespengr.blogspot.gr/2016/12/2016.html


ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Ε.Ν., Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2016


Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΟΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΚΑΒΟΥΣ και δεν θα εκτελεστεί κανένα να δρομολόγιο.



                                            (Μέλος της Γ.Σ.Ε.Ε., της Ι.Τ.Ρ. & της Ε.Τ.Ρ.)
Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στην συνέχεια των προηγουμένων δελτίων τύπου, με τα οποία και ανακοίνωνε τις αποφάσεις της για την πραγματοποίηση και συνέχιση των απεργιακών της κινητοποιήσεων, για τα δίκαια και ζωτικά προβλήματα του κλάδου, κατά την σημερινή συνεδρίασή της, αφού έλαβε υπόψη της την αδιάλλακτη και ανυποχώρητη θέση της Κυβέρνησης, η οποία όχι μόνον δεν δεσμεύεται σε τίποτε ουσιαστικό αλλά αντίθετα προσπαθεί μέσω της προσωπικής διαβεβαίωσης του κ. Υπουργού Ναυτιλίας, και όχι του αρμόδιου προς τούτο Υπουργού των Οικονομικών, να «πείσει» ότι δήθεν δεν υπάρχει ζήτημα στο ισχύον φορολογικό καθεστώς των ναυτικών, στέλνοντας ταυτόχρονα όλα τα λοιπά αιτήματά μας στις καλένδες, για τα πιο πολλά των οποίων μόνος Αρμόδιος και Υπεύθυνος είναι αποκλειστικά ο ίδιος, αποφάσισε να κλιμακώσει περαιτέρω τον αγώνα της με την συνέχιση της απεργίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων με έναρξη την 00.01 ώρα της Παρασκευής 9-12-2016 και λήξη την 06.00 ώρα της Κυριακής 11-12-2016 οπότε και ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΟΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΚΑΒΟΥΣ και δεν θα εκτελεστεί κανένα να δρομολόγιο.
Ταυτόχρονα αποφάσισε να καταγγείλει τον Υπουργό αλλά και την ίδια την Κυβέρνηση ότι με τις προσωπικές του δηλώσεις και δεσμεύσεις όχι μόνον δεν δίνει λύσεις αλλά αντίθετα υποτιμά την νοημοσύνη μας, προσπαθώντας να παραπλανήσει την κοινή γνώμη ότι αυτός και η Κυβέρνηση είναι αμέτοχοι του «εγκλήματος» ότι για όλα φταίνε οι ναυτικοί και όχι βέβαια οι Κυβερνώντες, που δημιουργούν τα προβλήματα και σε κάθε περίπτωση δεν δίνουν λύσεις.
Ακόμη προειδοποιεί την πλευρά των εφοπλιστικών εταιρειών να μην τολμήσουν να πειράξουν ή έστω απλά να απειλήσουν τον οποιοδήποτε απεργό ναυτεργάτη, ο οποίος απλά υπακούει στις αποφάσεις του ανώτατου συνδικαλιστικού του Οργάνου και των επί μέρους πρωτοβαθμίων οργανώσεων του, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με όλο τον ναυτεργατικό κόσμο. Οι όποιες απεργοσπαστικές προσπάθειες από τον οποιοδήποτε και αν αποπειραθούν θα πέσουν στο κενό αλλά και θα καταγγελθούν δημόσια., ειδικά και επώνυμα.
Τέλος αποφάσισε συγκέντρωση των πληρωμάτων όλων των πλοίων στο Λιμάνι του Πειραιά, αύριο Παρασκευή και ώρα 10.00 το πρωί στον χώρο απέναντι από τον Αγ. Διονύσιο, στο Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο ΕΛΥΡΟΣ





Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Για τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κον Παναγιώτη Κουρουμπλή


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Για τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κον Παναγιώτη Κουρουμπλή

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε έκτακτα χθες το βράδυ, ύστερα από το 5-12-2016 Δελτίο Τύπου του Γραφείου του κ. Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, με το οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, ανακοινώνει και δηλώνει δημόσια ότι δήθεν, κατά την χθεσινή συνάντηση του με την Ομοσπονδία μας, δεσμεύτηκε ο ίδιος προσωπικά αλλά και εκ μέρους της Κυβέρνησης, ότι δεν θα αλλάξει το φορολογικό καθεστώς των ναυτικών, και ότι, μετά ταύτα, εκφράζει την άποψη ότι (δήθεν) έχουν εκλείψει οι λόγοι της απεργίας μας, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να καταγγείλει δημόσια τον κ. Υπουργό και να του συστήσει να σταματήσει να προκαλεί και να δημιουργεί ευθέως καταστάσεις κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος των ναυτεργατών, μετακυλώντας σε εμάς τις ευθύνες και αδυναμία του ιδίου και της Κυβέρνησης του να επιλύσουν τα καυτά προβλήματα του κλάδου μας, για τα οποία οι ίδιοι δεσμεύτηκαν προεκλογικά για την άμεση επίλυσή τους.
Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Υπουργός ότι όχι μόνον δεν δεσμεύτηκε αλλά απλά δήλωσε, χωρίς τίποτε συγκεκριμένο, ότι δεν πρόκειται να γίνει εξίσωση με τους εργαζομένους της στεριάς, παραδεχόμενος όμως, ότι, δυστυχώς, η τελική απόφαση και έγκριση ανήκει στην ΤΡΟΙΚΑ και στους Θεσμούς (sic) οι οποίοι και έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο.
Αυτή ήταν μόνον η «δέσμευση» του κ. Υπουργού και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
Και δυστυχώς φαίνεται ότι κ Υπουργός Ναυτιλίας, δεν διάβασε και δεν ενημερώθηκε από τους συμβούλους του για τις επανειλημμένες επιστολές και τα εξώδικα της Ομοσπονδίας μας με τα οποία και θέταμε, με πλήρη σαφήνεια, υπόψη του ιδίου και όλων των Αρμοδίων Αρχών και Παραγόντων και στις Εφοπλιστικές Οργανώσεις, τα εκκρεμούντα προβλήματα και αιτήματα του κλάδου μας τα οποία και απαιτούν άμεσες λύσεις.
Πώς λοιπόν βγάζει το συμπέρασμα ο κ. Υπουργός ότι ύστερα από την δήθεν «δέσμευση» του για το φορολογικό, για το οποίο και δεν είναι καν ο ίδιος αρμόδιος Υπουργός , έχουν εκλείψει οι λόγοι της απεργίας μας;
Πότε και πώς έλυσε ο κ. Υπουργός τα αιτήματα μας σχετικά με το ασφαλιστικό, τη διάλυση του ΝΑΤ, τη κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, την αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, τον ευτελισμό των συντάξεων, την μείωση των επικουρικών μας συντάξεων, τον επανυπολογισμό των κύριων συντάξεων μας με σαφή μείωση τους, την άλωση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ και των Ταμείων μας, την οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία, τη συνεχή παραβίαση των όρων εργασίας, τη συνεχή υποβάθμιση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, τη προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων του κλάδου, τις επιχειρούμενες νέες ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις με την κατάργηση των ΣΣΕ και την καθιέρωση των ατομικών συμβάσεων κ.ο.κ. ;
Και σε όλα αυτά ήλθε και προστέθηκε σαν «μαϊντανός» και η υπέρμετρη φορολόγηση των ναυτικών, αντί η κατάργησή της.
Τι κάνατε κ. Υπουργέ για όλα τα παραπάνω, για τα πιο πολλά των οποίων είστε και ο μοναδικός Αρμόδιος Υπουργός;
Και μας ζητάτε κ. Υπουργέ, μετά ταύτα, να θέσουμε εμείς οι ίδιοι σε λειτουργία τον απεργοσπαστικό μηχανισμό για «το πλοίο ασφαλείας» (άρθρο 25 του Ν. 4256/2014), τον οποίο και από την πρώτη στιγμή πολεμήσαμε αλλά και εσείς οι ίδιοι καταψηφίσατε τότε ως αντιπολίτευση;
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ και ΑΠΟΦΑΣΗ της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ της ΠΝΟ είναι μία και μοναδική.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
Τα όσα κύριοι Κυβερνώντες μας έχετε καταργήσει και τα όσα προσπαθείτε να μας καταργήσετε με τις νέες ρυθμίσεις ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΡΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΪΚΑ αλλά είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και προσπάθειας με κόπους και αλμύρα και δεν θα επιτρέψουμε να τα χαρίσετε ή και να τα θυσιάσετε στο βωμό και προς χάριν του όποιου δανειστή και του όποιου μνημονίου.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ τους που ήδη έχει αρχίσει από τις 06.00 σήμερα το πρωί.
Ο αγώνας μας είναι αγώνας δίκαιος, είναι αγώνας επιβίωσης και δεν πρόκειται να καμφθεί από οποιαδήποτε υπονομευτική προσπάθεια από όπου και αν προέρχεται.
Οι μόνοι οι οποίοι και δεν φταίνε για την πράγματι ταλαιπωρία που υφίσταται το επιβατικό κοινό και τα νησιά μας είναι οι ναυτεργάτες.
Εμείς θα δώσουμε όλη τη ψυχή μας στον αγώνα γιατί είναι αγώνας που αφορά αυτήν την ίδια την επιβίωσή μας και την ύπαρξή μας ως Ελλήνων Ναυτεργατών και ευχόμαστε, έστω και τώρα, να συνειδητοποιήσουν όλοι οι αρμόδιοι και η ίδια η Κυβέρνηση τι πραγματικά σημαίνει ο Έλληνας ναυτεργάτης για την Εθνική μας Οικονομία.
Με εντολή Διοίκησης Με τιμή
Γιάννης Χαλάς Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ