Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Δένουν κάβους τα πλοία την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου.


Την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που εντάσσει τους ναυτικούς στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ζήτησε σήμερα, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) Γιάννης Χαλάς, σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης των ναυτικών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου.
Τόνισε ότι με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θίγονται όλες οι κατηγορίες των εργαζομένων, προειδοποιώντας ότι ο κλάδος είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέρμα.
Αναφερόμενος στην ένταξη του ΝΑΤ στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, είπε ότι δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει, καθώς αυτή τη στιγμή το πρωτογενές μητρώο ασφαλισμένων τηρείται στο υπουργείο Ναυτιλίας και δεν θα μπορεί να ελέγχεται το εργασιακό και ασφαλιστικό βιογραφικό του ναυτικού.
Σύμφωνα με την ΠΝΟ η ανεργία των ναυτικών, ξεπερνά το 40%, ενώ ότι ο αριθμός των εν ενεργεία ναυτικών (είτε εργάζονται είτε είναι άνεργοι) είναι περίπου 17.000-18.000.
Η απεργία των ναυτικών είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 06.00 το πρωί της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου και να ολοκληρωθεί στις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου